ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Η Κύπρος τα έχει όλα. Το 3ο σε έκταση νησί της Μεσογείου, χρήσιμο εμπορικό σταυροδρόμι, με τις άρτιες υποδομές και τη ραγδαία ανάπτυξη κι αναγνώριση, αποτελεί τον δημοφιλή και πολύτιμο υποστηρικτή εκείνων των πολυεθνικών εταιριών που χαρακτηρίζονται από όραμα, πετυχημένη πορεία και καλπάζουσα εξέλιξη. Παρά το μέγεθός της και το γεγονός ότι μετρά μόλις μισό αιώνα ανεξαρτησίας (από το 1960), η Κύπρος, το νοτιοανατολικότερο άκρο ολάκερης της Ευρώπης, έχει καταφέρει να παίξει σημαίνοντα ρόλο τόσο σε οικονομικές όσο και σε εμπορικές συμμαχίες με κολοσσούς από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Cyprus

Διαθέτει ένα ακαταμάχητα ελκυστικό, εταιρικό φορολογικό σύστημα –το «μαγικό» 12,5% που είναι και το χαμηλότερο ίσως της Ευρώπης-, προσφέρει συμβάσεις για την απαλλαγή διπλής φορολογίας σε πλείστες περιπτώσεις, επιχειρηματικές ευκαιρίες με μηδενικό φόρο κι άλλα εξαιρετικά δελεαστικά, οικονομοτεχνικά, κίνητρα. Δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι το νησί της Αφροδίτης έχει εδραιωθεί τόσο γεωγραφικά, στρατηγικά όσο και επενδυτικά, έχει χτίσει στενούς, οικονομικούς δεσμούς και ότι φιλοξενεί σήμερα στην καρδιά της οικονομίας της, διεθνείς (υπεράκτιες) εταιρείες (offshore companies) παγκόσμιου βεληνεκούς.

Μετά και την ένταξή της την 1η Μαΐου 2004 στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλος της Ευρωζώνης, η Κύπρος εδραιώθηκε ακόμη πιο στιβαρά ως πόλος έλξης των διεθνών και εγχώριων εισερχόμενων, κυρίως, επενδύσεων. Οι πολύ καλές, ουσιαστικές εμπορικές της σχέσεις με σημαντικούς «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς, όπως είναι η Ρωσία, το Κατάρ, η Κίνα, το Ισραήλ, η Ινδία,οι Αραβικές χώρες, ο Λίβανος, η Σκανδιναβία, η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την καθιστούν ενεργητικό παράγοντα στις επιχειρηματικές εξελίξεις και άγρυπνο «στρατιώτη» μέσα από άρτιες νομικές, λογιστικές και τραπεζικές υποδομές, ανθρώπινο κεφάλαιο και υπηρεσίες.

58594544cd3a18664f785d44

Η Κύπρος προτιμάται ευρέως όχι μόνο για το φορολογικό της σύστημα, το οποίο επιτρέπει, βελτιώνει και προωθεί την ευημερία μιας σωστά δομημένης επιχείρησης. Είναι συνάμα ένας ταπεινός τόπος, που προσφέρεται για ποιοτική, ασφαλή ζωή, ευχάριστη διαμονή με ήπιο κλίμα, όλες τις ανέσεις και την Αγγλική γλώσσα να μιλιέται με ευχέρεια, αλλά και μεσογειακές διακοπές όλο το χρόνο. Για διασκέδαση ή για επαγγελματικούς λόγους, η επίσκεψή σας στο νησί μας θα σας αποκαλύψει έναν μικρό, επίγειο, ποικιλόμορφο παράδεισο.

Τέλος οι εξελίξεις στη καθιέρωση της Κύπρου ως διεθνούς ενεργειακού-πετρελαϊκού κέντρου παγκόσμιας επιχειρηματικής εμβέλειας ανοίγουν νέους, πολύπλευρους και πολυδιάστατους ορίζοντες για το μέλλον της Κύπρου ως μοναδικού χρηματοοικονομικού-ενεργειακού διεθνούς προορισμού.